Huis > Nieuws > Inhoud

Hoe gaat het met pluimveehouderij in de zomer?

May 09, 2017

Er zijn verschillende soorten stressen, namelijk:

Klimaatspanning (warmte spanning en koude stress)

Management stress (overtollig licht, natte rommel en slechte ventilatie)

Voedingsstress (overmaat zout en lage voedingsstoffen)

Fysiologische stress (snelle groei, seksuele volwassenheid)

Fysische stress (vangst, injectie, immobilisatie en transport)

Sociale stress (overbevolking, slecht lichaamsgewicht)

Psychologische stress (angst en harde verzorgers)

Onder al deze soorten stressors beïnvloedt de milieustress de productieprestatie van commercieel pluimvee. In het algemeen is de ideale temperatuur voor optimale pluimveeproductie 65-75oF. Vogels zoals zoogdieren zijn homoeothermisch, wat betekent dat ze een relatief constante diepe lichaamstemperatuur van 41,7oC (107oF) kunnen behouden.

 

Het milieu waarin pluimvee wordt gehandhaafd is de belangrijkste factor die de productiviteit beïnvloedt. Het thermoregulerende mechanisme bij vogels is alleen effectief bij de omgevingstemperatuur binnen bepaalde grenzen (18-28oC). Buiten deze vogel kan niet goed worden aangepast. De bovenste dodelijke temperatuur bij vogels is ongeveer 47o C (116.8oF), dit heet thermo-neutrale of zone van comfort, waarbij vogels hun gedrag of tekenen van ongemak veranderen en minimaal hoeveelheid metabolische energie gebruiken om het homo-thermische bereik van lichaamstemperatuur te behouden . Binnen de thermo-neutrale zone wordt de lichaamstemperatuur onderhouden door de thermische vergelijking (warmteproductie = warmteverlies).

 

1.0 Beheer in pluimvee boeren in de zomer.

 

Zomer seizoen veroorzaakt aantal schadelijke effecten op broilers en lagen die uiteindelijk de winstgevendheid verminderen. Zomer benadrukt een ernstige zorg voor pluimveeproducenten, aangezien het direct leidt tot financiële verliezen door verslechterde pluimveevoorziening.

 

Wat gebeurt er in hitte stress?

 

Vogels worden warmte gestrest wanneer ze moeite hebben met het bereiken van evenwicht tussen lichamelijke hitteverlies en lichaamswarmteproductie, de normale lichaamstemperatuur van pluimvee is 41 ° C. Wanneer de omgevingstemperatuur meer dan 35o C bedraagt, zal vogel waarschijnlijk warmtepanning ervaren. In een effect om de lichaamstemperatuur te handhaven, vertrouwen de vogels eerst op het verliezen van warmte van bloedvaten nabij het oppervlak van de huid door proces genaamd niet-verdampende koeling. Dit mechanisme is echter alleen effectief wanneer de omgevingstemperatuur lager is dan de lichaamstemperatuur van de vogel. Aangezien de omgevingstemperatuur verder gaat dan de thermo-neutrale zone van de vogel, wordt niet-verdampende koeling ondoeltreffend. Bij deze hogere temperaturen vertrouwt de vogel op panting / verdampende koeling als mechanisme voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Panting is een effectieve maar energie dure manier voor de vogel om de lichaamstemperatuur te regelen en resulteert meestal in een lager voerinvoer en groei, evenals een verminderde voedingsefficiëntie tussen 20-30 ° C. Voedingsinname wordt verminderd met 1-1,5% voor 1 ° C stijging van de temperatuur En met 5% boven 32 ° C

 

De wil verhoogt de waterinname om waterverlies te compenseren, maar de situatie wordt gecompliceerd door het vermogen van het lichaam om water te behouden, wordt verminderd als het verdampende koeling proces escalateert. Bij hoge omgevingstemperaturen worden de vogels tot 10 keer verhoogd van een normale snelheid van 25 ademhaling / min tot 250 ademhaling / min. Dit leidt tot een te groot kooldioxideverlies, wat resulteert in verhoogde bloedplasma bicarbonaat niveaus en verhoogde bloed pH. De vogel probeert het bloed ph te corrigeren door bicarbonaten via urine te scheiden. Bicarbonaten zijn negatief geladen ionen die gekoppeld moeten zijn aan positief geladen ionen zoals kalium dat in urine wordt uitgescheiden. Aangezien kalium belangrijk is om intracellulaire waterbalans te handhaven, vermindert het verlies van kaliumionen via urine het vermogen om deze waterbalans te handhaven. Bijgevolg, terwijl vogels compenseren voor waterverliezen in verband met panting door meer water te consumeren, wordt de behoud ervan in de lichaamscellen beperkt door gelijktijdig verlies van elektrolyten zoals kalium in urine.

 

1.1 Effect van warmte in de pluimveehouderij in de zomer.

 

Het belangrijkste effect van warmte stress is afname in lichaamsbestendigheid en meer vatbaarheid voor E.coliand CRD enz. In de zomeruitbarstingen van jicht kunnen in broilers en lagen worden gezien. Bij hittebelaste vogels stijgt de bloedtoevoer naar de bovenste luchtwegen, de huid en de buikspieren om de warmte te verlichten, maar de bloedstroom naar de darmkanaal wordt verminderd. Als gevolg daarvan is er een vermindering van de eetlust, die leidt tot een lager voerinvoer. Tegelijkertijd wordt de waterinname verhoogd, wat resulteert in vloeistofinhoud in het darmkanaal. Deze verdere oorzaak is diarree die resulteert in het verlies van elektrolyten die nodig zijn om een zure basisbalans te behouden.

 

1.2 Klinisch Teken en Symptoom.

 

De volgende klinische symptomen worden waargenomen bij hittebelaste vogels:

 

Panting / snelle ademhaling

Meer inname van water

Gereduceerde eetlust.

Vermindering van de productie van eieren

Slechte kwaliteit van de eierschaal

Minder lichaamsgewichtstoename bij broilers

Verminderde voedingsefficiëntie

Verhoging van de lichaamstemperatuur

Dood


1.3 Post mortem lesions.

 

Uitgedroogd karkas

Mucoïde exudaten in de mond en neusgaten

Bleek / cyanotische kammen

Lichte borstspieren

Congestie van lever, milt, nier en longen.

Vloeistofgehalte in de darm.

Snelle ontbinding van karkas


2.0 stappen om warmtepijn in de pluimveeboerderij in de zomer te bestrijden

 

Het doel van het nemen van maatregelen ter bestrijding van hittestress is niet alleen om vogels in leven te houden, maar ook om er productie van te krijgen om gerichte cijfers te bereiken, dwz aantal eiers van lagen en een beter lichaamsgewicht bij bepaalde leeftijd met specifieke FCR bij broilers.

 

De volgende stappen helpen bij het bestrijden van hitte stress in Pluimvee Boerderij in de zomer:

 

Behuisingsbeheer

Water beheersing

Feed Management

Algemeen bestuur


2.1 Behuisingsbeheer in de pluimveehouderij in de zomer

 

Oriënt de lange as van pluimveehuis in een oost-west richting om zonne-energie te minimaliseren en directe toegang tot zonlicht te krijgen.

Pluimveehuizen in de tropen moeten goede dakisolatie hebben (indien mogelijk met valse dak om de warmteafvoer te verminderen) met ondersteuning van foggers en koeler systemen.

In openstaande huizen zal de breedte van het huis een beperkende factor zijn, dus houd de optimale breedte (24-32 ft) op basis van temperatuur, vochtigheid en windsnelheid, type huis en natuur van de vogel voor effectieve kruisventilatie.

Verhoogde luchtbeweging over de vogels door koeler ventilatoren / uitlaat om windklauw effect te veroorzaken die koele vogels zelfs zonder daling van de huis temperatuur zal afkoelen.

Schuurontwerp en constructie mogen geen direct zonlicht op vogels toestaan.

Het plakken van dak met padie stro of suikerrietbladeren zal de temperatuur in de schuur verminderen.

Het dak moet met witte was beschilderd worden om licht te reflecteren.

Tinten uit lange bomen en plantage rond de schuren kunnen de stralingshitte verminderen. De plantage van bomen moet zodanig zijn dat bomen tijdens de zomer bladeren en kaal worden in de winter.

Dakoverhangen moeten voldoende zijn (3-5 ft) om de vogels te beschermen tegen sterke zonnestralen.


2.2 Waterbeheer in de pluimveehouderij in de zomer

 

In principe is water de belangrijkste criteria van deze vier beheersfactoren in de zomer. In de zomer is waterverbruik 3-4 keer meer. Zelfs een lichte tekort aan water kan leiden tot hitte beroerte en sterfte. Normaal gesproken voeden en waterverbruiksverhouding is 1: 2, maar als de temperatuur schiet dan 95oF, kan deze verhouding oplopen tot 1: 4 of meer.

 

Punten in aanmerking te nemen:

 

De levering van veel schoon en koel water (60-70oF) moet in de zomermaanden worden verzekerd.

Gebruik Aquacure in water om infecties door water te beheersen.

Voor dag oude kuikens geven koel water en elektrolyten bij hun aankomst naar boerderij voordat u voeding aanbiedt om uitdroging na transport te vermijden.

Bedek watertanks met natte gunnyzakken om directe blootstelling aan zon te vermijden.

Verhoog het aantal waterers met 25%.

Verhoog de frequentie van het water geven.

In geval van tepeldrinkers, geisoleerd tepelpijp met natte gunny doek.

Zorg voor elektrische energie (1-2 g / liter) in het water tijdens hete uren.

Toevoeging van 0,25% van zout tot drinkwater verhoogt het waterverbruik.

Verstel de hoeveelheden medicijnen en volumes water dat wordt gebruikt voor watervaccinatie om het toename van het waterverbruik van de kudde in het weer weer te geven.

Niet drinkwater uit de kudde onthouden wanneer het vaccin wordt voorzien door drinkwater.

Gebruik Aquacure in water om infecties door water te beheersen.

Voor de dag oude kuikens zorgen voor koel water en Electral Energy bij aankomst op de boerderij voordat u voedingen aanbiedt om uitdroging na transport te vermijden.

Bedek watertanks met natte gunnyzakken om directe blootstelling aan zonnewarmte te vermijden.

Verhoog de frequentie van het water geven.


2.3 Feed Management in Pluimvee Boerderij In De Zomer.

 

In de zomer wordt de consumptie van diervoeders aanzienlijk verminderd, wat leidt tot lager lichaamsgewicht, eierproductie en schaalkwaliteit.

Verhoog de frequentie van het voeden.

Voer geen dagtoevoer in broilers aan.

Bepaalde wijzigingen in voedingsformuleringen zijn noodzakelijk.

Verhoog de voedingsdichtheid van het voer om te compenseren voor de depressieve voederopname.

Energie van diervoeders moet worden verminderd. Het gehalte aan ruwe eiwitten mag niet worden verhoogd omdat de warmte die wordt gegenereerd door 1 gram vet 16,5% is of een gram vet 22,5% is.

Evenzo moeten 20-30% extra vitaminen en spoormineralen worden toegevoegd om te voeden.

Beschikbaar fosforgehalte van diervoeders moet worden verhoogd.

Vitamine C is nodig om de integriteit van de bloedvaten te behouden. Aanvulling van vitamine C @ 200-500 g / ton voer zal voordelig zijn.

Groei E-Sel @ 50 g / ton voer zal ook voordelig zijn.

Gepelleteerde voeding is gunstig bij gebruik van lage-energievezel diëten

Voeg soda-bicarbonaat @ 0,1% toe voor de verbetering van de schaalkwaliteit.

Aangezien het hete vochtige klimaat de groei van schimmels / schimmels in de voeding bevordert, wordt constant gebruik van anti-schimmel aanbevolen.

Het dieet moet in evenwicht worden gebracht met het beperken van aminozuren, methionine en lysine die betere resultaten zal geven.

Verhoog het calciumgehalte van 3-3,5% in het laag dieet.

Inclusief Growvit-A en Grow E-Sel 250 mg / kg dieet voor betere prestaties en bestrijding van hitte stress.


2.4 Algemeen beheer in de pluimveehouderij in de zomer.

 

Koolstof wordt bij voorkeur aanbevolen om een rommel van 2 centimeter dik te houden bij het rakken of roeren van rommel 2-3 keer per dag gedurende de koude uren.

In de zomer dient 10% extra vloerruimte te zijn.

Overbevolking van vogels moet vermeden worden.

Verschuiving, vervoer, ontbering en vaccinatie dienen tijdens de avond of de koude uren van de dag te gebeuren.

Vogels die sterk gestrest zijn, kunnen 2-3 minuten in koud water gedompeld worden, waarbij hun nek en hoofd boven het waterniveau worden gehouden.

Zorg voor goede dwarsventilatie.

Ventilatoren (voetstuk, plafond of uitlaat) kunnen in schuren worden gemonteerd.

Gebruik foggers in de schuur die de schuurtemperatuur tot 5-10oC kan verminderen afhankelijk van de kwaliteit.

Gebruik van verf, witte limoen, vermindert de schuurtemperatuur tot 2oC

Gebruik zijgordijn in schuur die met water moet worden besprenkeld.

Zorg voor 3 uitlaatventilatoren aan de ene kant en de koeling aan de andere zijde (200ft) die de schuurzijden volledig afdicht en de temperatuur onder 8oC brengt.

Gebruik sprinklers op de boven- of binnenkant.

Omring het huis met lange bomen.

Gegoten dak is geschikt voor hete gebieden.

Het huis moet zich van andere gebouwen bevinden om het vrije verkeer van de lucht te vergemakkelijken.

Hoogte van het dak is gewoonlijk 2,6 tot 3,3 m van de basis naar de daklijn om maximale ventilatie te bieden.

Geef 1 meter overhang om de directe zon en regen in het huis te snijden.