Huis > Nieuws > Inhoud

Waarom Ventilatie & Temperatuur Controle Van Het Kippluimvee Huis

May 09, 2017

Wat is Ventilatie?
Ventilatie is een zeer kritisch systeem binnen veel intensieve landbouwmogelijkheden, waardoor voldoende transport (toevoeging of verwijdering) van warmte, koeldauw, ongezonde gassen, zoals kooldioxide en gezonde gassen, zoals zuurstof, mogelijk is.


Waarom hebben pluimveebedrijven goede ventilatie nodig?
Gewoonlijk worden open pluimvee-schuren gespannen om warm weer te geven die overeenkomt met de comfortabele omstandigheden van een kip. Deze vormen van schuur worden normaal gesproken gekenmerkt door een dakbedekking en lage grensmuren en / of mazen, waardoor weinig of geen vorm van klimaatregeling voor de vogels wordt geregeld. In deze fasen worden ventilatiesystemen niet toegepast, met inbegrip van sommige lokale verwarmers die naar behoefte worden gebruikt.


Afgesloten pluimveebedrijfskuren omvatten meestal een of ander niveau van ventilatie via passieve of mechanische termen in de poging om de interne omgeving te beheersen. Kipgroei, gezondheid en natuur zijn grotendeels afhankelijk van interne omstandigheden, die op hun beurt grotendeels een functie vormen van ventilatie. Ventilatiebehoeften schakelen bij omgevingsomstandigheden (temperatuur, luchtvochtigheid, lucht), de ontwikkelingsgevallen en vogeldichtheid van kippen, schuurgrootte en luchtdichtheid, en dienen als zodanig een beschermende overweging.


Temperatuurbeheersing van Pluimveehuis - Koelkussen en Uitlaatventilator
Op dit moment door alle vooruitzichten te overwegen, heeft u zich ervan bewust dat koelblokken en afzuigventilatoren een must zijn voor elke pluimveebedrijf.
Laten we een inzicht hebben in de diepgaande werkprocedure van beide


Waarom is dit belangrijk?
Pluimveevoeding is te rijk aan energie / calorieën (hetzelfde als energiedichtheid voor chocoladetaart inclusief frosting). De energie in deze voeding wordt gebruikt door de vogels om op te groeien, meer eieren te produceren, te bewegen, evenals de hoofdfuncties van het leven te beoefenen (ademhaling, bloedpomp, handhaving van de lichaamstemperatuur, immuniteit, enz.). Hoewel we vogels als zeer efficiënte dieren beschouwen, is de echte verklaring dat slechts 25% van de calorieën in de verbruikte consumptie wordt gebruikt voor deze functies, de overige 75% wordt uitgeschakeld in de vorm van warmte die een vogel zelf moet ontdoen Van om de normale lichaamstemperatuur te behouden en ook te overleven.


Veel pluimveebedrijven zijn uitgerust met koelsystemen die bestaan uit een aantal arrangementen van koele celkussens aan het ene uiteinde van de boerderij en de grote tunnel vermaan fans aan het andere kant. Voor de belangrijkste werking van hun verdampingskoelingsprocedures moeten pluimveehouderijen inzicht hebben in de relatie tussen temperatuur en vochtigheid en het effect op vogels. De relatie moet zowel simpel als ingewikkeld zijn.


Hoe dit werkt
Een ventilatiesysteem alleen kan nooit de interne temperatuur en onder temperaturen buiten het huis verminderen. Bij warme omstandigheden moeten extra koelsystemen worden gebruikt om kippen koel te houden. Vaak wordt water gebruikt om overmatige warmte af te koelen, die ook bekend staat als het verdampingskoelsysteem.
Een goed ontworpen en meest efficiënte vermaningsfans en ook koelpads die voldoen aan het beide uiteinde van de gezonde pluimvee boerderijomgeving en budgetvriendelijke landbouw.
Dit is een lijst van hoe onze koele gadgets u zullen helpen om een behoorlijk evenwichtige pluimveebedrijf te behouden

Genoeg toevoer van zuurstof en andere essentiële gassen naar de pluimveebedrijf van buitenaf.
Koelen en   Opwarmen volgens   Aan de eis.
Warmteafvoer en temperatuur   Verdeling in een   juiste manier.
Ontlading van overmaat vocht, stof en vuil.
Niet-verontreinigde lucht leveren aan de kippen en vogels in het pluimveehuis.
Voor de hoge dichtheidspopulatie van vee- en pluimveebedrijf bij inbedding is nuttige ventilatie een must. Ventilatie brengt geuren, stof, vocht en overmatige warmte uit de kamer weg en onderhoudt een gezonde omgeving.


Sleutel tot het maximaliseren van het koelsysteem
De sleutel om het verdampingskoelsysteem optimaal te benutten, is om de maximale hoeveelheid lucht door het boerenhuis te verplaatsen. Windsnelheid en luchtstroom in huis zijn wat de vogels in leven houden. Kwekers moeten dit begrijpen als ze de verdovende koelsystemen behoorlijk moeten beheren, dan worden vogels succesvol opgewekt tijdens warm weer.
Verdampingskoeling   Systemen zijn gunstig voor de pluimveebedrijf, maar ze hebben hun problemen. In combinatie met tunnelventilatie staan ze in staat om gezonde, winstgevende kudden te produceren tijdens hete zomervoorwaarden. Ze kunnen echter hoge vochtigheidstoestanden in het huis veroorzaken, die moeten worden bestreden met verhoogde luchtbeweging over de vogels.